OPŠTINA ŽABALj NASTAVLjA DA POMAŽE DAROVITE UČENIKE I STUDENTE 23.06.2016 Opština Žabalj nastavlja da pomaže učenike i studente, koji svojim radom i zalaganjem u najboljem svetlu predstavljaju našu opštinu. Tim povodom, predsednik opštine, gospodin Čedomir Božić i član opštinskog Veća za obrazovanje Lazar Čonkić, ugostili su Milana Stankovića, studenta Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji je prošao vemao rigoroznu selekciju i biće jedan od petnaest sudenata sveta koji učestvuju na projektu “ Firefiles Tourism Project”, koji će se održati od 24.07.2016. do 22.08.2016. godine u Azerbejdžanu.. Predsednik opštine je poželeo Milanu srećan put i uspešan rad na ovom projektu, kao i da u najboljem svetlu predstavi sredinu iz koje dolazi. Njemu će opština pokriti troškove puta. Pored Milana Stankovića, sastanku su pisustvovali i najbolji učenici petog razreda osnovne škole Đura Jakšić iz Čuruga, kao i njihovi roditelji i direktor škole. Naime, učenici Milan Jezdimirović, Bogdan Kotlaja i Ivan Boberić, koji su se svojim znanjem već istakli na raznim takmičenjima, boraviće u periodu od 8 do 10 Jula u naučnom kampu “Viminicijum”, gde će zajedno sa svojim vršnjacima iz cele Srbije biti u mogućnosti da dodatno prošire svoja znanja iz istorije, biologije, hemije.... Njima je opština obezbedila sredstva za kotizaciju. Čedomir Božić, istakao je da će opština uvek rado izaći u susret i pomoći svima koji kroz svoj rad, učenje i zalaganje predstavljaju celokupnu našu zajednicu na ovako značajnim skupovima.
01. jun 2016.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Žabalj, održanoj 01.06.2016. godine verifikovani su mandati 31. odbornika i izabrani su predsednik opštine i njegov zamenik, kao i predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik.

Takođe, izabrani su i članovi opštinsog Veća.

Za predsednika opštine izabran je kandidat Srpske napredne stranke Čedomir Božić,

dok je zamenik predsednika opštine Stojan Boroja takođe iz Srpske napredne stranke.

Za predsednika Skupštine opštine izabran je Radovan Čolić iz Srpske napredne stranke,

zamenik predsednika Skupštine opštine je Milica Vislavski iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije.
BESPLATAN PREVOZ ZA PENZIONERE I STARIJE OD 65 GODINA
19.03.2016


Opština Žabalj je donela odluku da od 02. aprila omogući građanima opštine Žabalj, koji imaju status penzionera, ili su stariji od 65 godina, besplatno koriste usluge autobuskog prevoza na linijama u okviru opštine Žabalj.

Tako će građani žabaljske opštine, po odluci opštinskog veća moći da koriste ove pogodnosti besplatno, kada iz bilo kojih razloga treba da dođu do Žablja, ili do bilo kojeg mesta u opštini.

"Ovo je način da bar malo pomognemo našim građanima iz kategorije penzionera i starje populacije, a svakako će se tražiti mogućnosti da i dalje ulažemo napor da se sa sličnom praksom nastavi", rekao je predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić.

Zdravko Siriški
OBELEŽEN DAN CIVILNE ZAŠTITE U ŽABLjU
02.03.2016.

U zgradi SO Žabalj je 01. marta obeležen Dan Civilne zaštite, a prisustvovali su svi članovi Štaba za vanredne situacije, i predstavnici službi koje uzimaju aktivno učešće u momentima kada nalažu nepredviđeni događaji koji ugrožavaju sigurnost i bezbednost građana. Predsedavao je predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.


Zdravko Siriški
ŽABALjCI URUČILI NOVOGODIŠNjE POKLONE DECI NA KOSOVU
28.12.2015

Novogodišnji praznici su bili povod da predstavnici žabaljske opštine posete svoje prijatelje u selu Kamenica u opštini Leposavić na Kosovu.

U više navrata, Žabaljci su pokazali solidarnost sa meštanima Kamenice gde je ostalo malo domaćinstava srpske nacionalnosti.

Ovog puta je predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić uručio 31 novogodišnji paketić deci Kamenice.


članak napisao Zdravko Siriški
Srećan Božić  svim vernicima koji ga dočekuju i slave po novom Gregorijanskom kalendaru
24.12.2015

Predsednik opštine Žabalj gospodin Čedomir Božić, čestitao je Božićne praznike svim vernicima koji praznik obeležavaju po novom Gregorijanskom kalendaru.

Da najradosniji hrišćanski praznik dočekaju i proslave sa svojim najmilijima u ljubavi, radosti i miru!
OPŠTINA POKLONILA PREDŠKOLCIMA 672 NOVOGODIŠNjA PAKETIĆA
24.12.2015
Već po tradiciji žabaljska opština u decembru mesecu obraduje svoje najmlađe sugrađane, pa je tako i ove godine Deda Mraz u Žablju, Čurugu, Đurđevu i Gospođincima posetio vrtiće i podelio čak 672 poklona.

U svim vrtićima je priređen prigodan program, a Deda Mraz je uz pomoć predsednika opštine Čedomira Božića lično uručivao šarene darove.

Vrednost novogodišnjih paketića je oko 950.000 dinara, a sredstva su izdvojena iz budžeta.

Zdravko Siriški
DEČIJA NEDELjA U SVIM MESTIMA OBELEŽAVA SE U SVIM MESTIMA OPŠTINE ŽABALJ
05.10.2015
Čitava ova sedmica će biti obeležena u znaku "Dečije nedelje", a mališani će po predviđenom programu predstaviti svojim meštanima mnogo toga. Raspored događanja u Žablju, Đurđevu, Gospođincima i Čurugu je sledeći:

ŽABALj:

Ponedeljak, 5. septembar, gostovanje predstavnika Policije na temu bezbednosti u 9,30 časova. Utorak 6. septembar, maskenbal na temu: "Iz maminog i tatinog ormara" u 9,30 časova. Sreda, 7. septembar: Gostovanje dečijeg pisca i crtanje na temu Dečije nedelje u parkiću na platou ispred Opštine. Četvrtak, 8.septembar, gostovanje vatrogasaca na temu bezbednosti dece, u 9,30 časova. Petak, 9. septembar. jesenje veliko spremanje i prodaja igračaka u 9,30.
Ponedeljak, četvrtak, petak: Mogućnost savetodavnog rada sa svim roditeljima dece predškolskog uzrasta.

ĐURĐEVO:

Ponedeljak, 5. septembra, Maskenbal na temu: "Zanimanja ljudi", Utorak, 6. septembar, Gostovanje vatrogasaca na temu bezbednosti dece. Sreda, 7. septembar, Dečiji vašar. Četvrtak, 8. septembar, "Likovni dan" na temu "Moja porodica", Petak, 9. septembra, gostovanje predstavnika Policije na temu bezbednost dece.
Utorak: Savetovanje sa roditeljima.

GOSPOĐINCI:

Ponedeljak, 5. septembra, Maskenbal sa defileom do škole. Utorak, 6. septembar, sportski dan, Sreda, 7. septembar, Dečiji vašar ( razmena i prodaja igračaka).Četvrtak, 8. septembar, gostovanje predstavnika Policije na temu bezbednosti dece.Petak, 9. septembar, gostovanje vatrogasaca na temu bezbednosti dece. Sreda, 7. septembar, mogućnost savetovanja sa roditeljima.

ČURUG:

Dečija nedelja od 5. do 11. oktobra 2015.
„PODRŠKA PORODICI - NAJBOLjA PODRŠKA DECI“
PROGRAM AKTIVNOSTI
• Tokom Dečije nedelje počinje foto-konkurs „Portret moje porodice“.
• U holu škole biće postavljen pano učenika starijih razreda, koji pohađaju Versku nastavu.

Ponedeljak 5.oktobar
Od I - IV razreda- SPORTSKE AKTIVNOSTI U PRIRODI (štafetne igre,igre u prirodi,sportska takmičenja ...) ...ili zabavne radionice- Glumim ,pevam, imitiram
U 12.30 VRTIĆ- KONCERT NAŠIH UČENIKA KOJI POHAĐAJU MUZIČKU ŠKOLU

Utorak 6.oktobar
Od I - IV razreda - Učenici će biti nastavnici svojim drugovima iz razreda
VII, VIII razredi – crtanje po tabli na temu Dečije nedelje

Sreda 7.oktobar
Od I - IV razreda - DRUŽENjA SA RODITELjIMA
U 12.30 nova škola - V-VIII razreda-Radionica igračaka koju vodi Stefan Delić

Četvrtak 8.oktobar
Od I - IV razreda-LIKOVNA KULTURA –Učenici starijih razreda će biti nastavnici učenicima mlađih razreda
Od I - IV razreda-Pozorišna predstava „Veselo pozorje“
V-VIII razreda -SPORTSKA TAKMIČENjA u odbojci za devojčice i fudbalu za dečake

Petak 9.oktobar
10 časova u vrtiću -Prijem prvaka u Dečiji savez
• Izložba literarnih radova učenika starijih razreda u holu škole na temu Dečije nedelje
• Izložba radova radionice igračaka
• Izložba likovnih radova učenika mlađih razreda,koje su uradili zajedno sa roditeljima i na časovima u toku Dečije nedelje - stara škola

 R.M.D. Z.S.
07. februar 2015.

Predsednik Opštine Žabalj opet u DS
ŽABALJ -

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić, koji je član Socijaldemokratske stranke (SDS), najavio je večeras da će se vratiti u Demokratsku stranku (DS) jer je to, kako je rekao, jedina proevropska opoziciona stranka u Srbiji.

"Verujem da će od večeras biti verbalnih napada na nas, ali mi nikada nećemo odustati. Borili smo se i borićemo se za našu opštinu i naše građane", rekao je Božić na zajedničkom sastanku članova opštinskih odbora SDS-a i DS-a.


Božić je do marta 2014. godine bio član DS-a, kada je sa celokupnim odborom te stranke u Žablju prešao u SDS Borisa Tadića.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin pozvao je članove SDS-a u opštini Žabalj da se vrate u "svoju kuću", odnosno u DS.

"Svi vi koji ste danas ovde, uvek ste delili demokratske vrednosti, vi ste časni i hrabri ljudi, kojima je stalo do zajednice u kojoj živite", rekao je Vasin.

Izvor: Beta, RTV
SVE JE SPREMNO -  AKO BUDE PREKOMERNOG SNEGA
 
I do sada se  u vreme najžešćih mećava i vejavica žabaljska opština uspešno nosila sa nedaćama, gde je do izražaja dolazila dobra i blagovremena priprema, a sve to da bi se izbegle teže posledice, jer se svi još sećaju tragičnih zimskih dana sa početka osamdesetih godina kada je bilo i žrtava.
Sada, je na vreme sačinjen Operativni plan zimske službe za period od 15. novembra do 31. marta naredne godine. Odgovorni izvođač radova je DOO "KOPOVO", a odgovorno lice je Gojko Prole. Operativni plan zimske službe sprovodiće Štab za vanredne situacije preko Javnog preduzeća "Razvoj" iz Žablja.
Procena je pokazala da će za potrebne intervencije u slučaju obilnijih snežnih padavina biti dovoljno pet teških specijalizovanih vozila-mašina. Od potrošnog materijala već je nabavljeno 20 tona industrijske soli i 20 tona agregata (rizle) za intervencije na javnom putu L-7 od semafora u centru Žablja do mosta na Tisi. Ulična mreža će se čistiti, ali se neće posipati solju i agregatima (rizlom).
Puteve ka Temerinu, Šajkašu i Bačkom Gradištu održava i dalje JP "Putevi Srbije" prema operativnom planu. Javne površine su u nadležnosti Javnog preduzeća "Usluge i održavanje". Javne površine ispred objekata stambenih zgrada, kolektivnih stambenih zgrada, poslovnih prostorija i javnih ustanova dužni su da održavaju vlasnici i korisnici. Za javne ustanove obezbeđeno je 10 tona soli, koje će se rasporediti za potrebe posipanja prilaza, stepeništa i slično.
Izvođač radova na čišćenju snega su u obavezi da u roku od jednog sata po dobijanju naloga otpočnu sa čišćenjem nanosa po rangu prioriteta, a bez posebnog naloga ako se na putnoj mreži nalazi oko 10 cm. snega za tendencijom daljih padavina. Svi izvođači radova moraju biti dostupni naručiocu 24 sata dnevno.
Inače, ustanovljen je i prioritet, pa je navedeno da su to ovim redom: Prilazi domovima zdravlja,, prilazi policijskoj stanici, vatrogasnom domu, i elektrodistribuciji. Prilazi vodovodnim crpnim stanicama, dužne ulice i parkinzi, poprečne ulice, i prilazi deponijama smeća.
Državne puteve kroz naseljena mesta i između naseljenih mesta čisti Direkcija za puteve Srbije.
U slučaju potrebe angažovaće se i radno sposobna lica sa evidencije Centra za socijalni rad i to ukupno 28 ilca: 10 iz Žablja, 8 iz Čuruga i po 5 iz Đurđeva i Gospođinaca.  
 
Zdravko Siriški

ŽABALJ

ČURUG

GOSPODJINCI

Go to top