DEMOKRATSKA STRANKA PROTIV MANJIH PLATA I PENZIJA

Demokratska stranka Logo Demokratska stranka Logo
DS protiv manjih plata i penzija
NOVI SAD -

Novosadski odbor Demokratske stranke zatražio je da se stave van snage zakoni kojima se predviđa smanjenje plata i penzija. Tim povodom, DS danas na više lokacija u Novom Sadu prikuplja potpise građana protiv smanjenja plata i penzija, a u toj stranci ocenjuju da mere štednje ne smeju da se odnose samo na građane, "dok vlada sve više troši".

Kako se tvrdi u saopštenju novosadskog odbora DS, smanjenje plata i penzija proizvodi štetu za lični standard i kućni budžet građana, a ne proizvodi korist.

"Nepotrebni rashodi u budžetu nisu plate i penzije, nego loše poslovanje javnih preduzeća, stranačko zapošljavanje, velike subvencije javnom sektoru i odsustvo reforme PIO i RZ ZO. To su reforme koje treba da stvore uštede i obezbede sigurnost isplate penzija", smatraju u DS.

Iz DS navode i da je 10 meseci postojao solidarni porez kojim je, kako se tvrdi, od zarada građana oduzimano 10 milijardi dinara, dok je vlada povećala rashode za devet milijardi dinara, a prihodi su smanjeni za tri milijarde.

DS traži da se stavi van snage Zakona o privremenom uređivanju isplate penzija i Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno, stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

Izvor: RTV
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Opstina In Rs
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Žabalj Opština Portal

Opština Žabalj na dlanu.

Imate pravo da znate.

ŽABALJ

Go to top